.

Нанотехнологиите в козметиката

Нанотехнологията е научна област, която се занимава малки частици с големина от 1 до 100 нанометра. За да разберем наистина колко малки са тези елементи, може да си представим, че те са 100 000 пъти по-дребни от един човешки косъм. Нанотехнол

Нанотехнологиите в козметиката
Нано
ехнологията е научна област, която се занимава малки частици с големина от 1 до 100 нанометра.

За да разберем наистина колко малки са тези елементи, може да си представим, че те са 100 000 пъти по-дребни от един човешки косъм.

Нанотехнологията е една от научните области, която се развива в наши дни с шеметна скорост и навлиза все повече в ежедневието ни.

Една от областите, в които нанотехнолгоята може да се развива и да бъде от голяма полза, е козметиката и медикаментите за грижа за кожата.

Наночастиците, които се съдържат в някои козметични продукти, не са нови или сега открити, но използването им и добавката им към козметиката осигурява по-доброто и силно действие, което те оказват върху кожата.

За пример може да вземем цинка. Той е използван в кремове и мехлеми в продължение на десетилетия, но в момента цинковите частици, които се обработват с помощта на нанотехнологията, са много по-малки и много по-добре проникват в кожата, което осигурява по-ефикасното действие на продукта, който съдържа цинк.

Приложението на нанотехнологията в козметиката е от огромно значение. Тя позволява на учените да я използват и да направят по-качествени кремове и гелове. Прибавянето на наночастици към козметичните продукти е незабележимо тъй като те са изключително дребни, но за сметка на това резултатът след употребата им е много по-добър.

Смята се, че след няколко години тази технология ще е навлязла почти навсякъде и светът определено ще изглежда по-различен.



 

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...